Min yogaundervisning är baserad på Kundaliniyogan enligt Yogi Bhajans tekniker men jag följer inte alltid ett rent kundalini-upplägg. Jag är certifierad kundaliniyoga instruktör.

Kundaliniyogan är för alla och passar in i vår vanliga vardag. Den kombinerar fysiska positioner, andningstekniker, meditationer och mantra. Yogaövningarna kan utföras av ALLA. Du behöver ingen speciell erfarenhet för att delta för att du alltid arbetar utifrån dina egna förutsättningar. Om du vill kan du sitta på en kudde eller en stol. Det är ingen tävling och handlar inte om prestation. Ögonen är slutna och din upplevelse kommer inifrån.

Ett yogapass består av en kort uppvärmning följd av en så kallad kriya, en sekvens av övningar som var och en tar 1-3 minuter. Varje kriya avrundas med djupavslappning där du ligger skönt på din matta och vilar under en filt så att effekterna av de fysiska övningarna kan integreras. Efter det följer en stunds meditation som oftast utgörs av olika andningsövningar, ibland i kombination med ett mantra.

Under våren 2021 har jag spelat in 10 pass som ligger på Facebook, se under Rehab för närstående. Där finns även tips till musik och beskrivningar av passen. Du kan göra passen när du vill och så många gånger som du vill. Du kan välja vad som passar dig just i stunden utifrån din situation: din närståendes mående, din ork, dina känslor, dina fysiska behov, ledig tid. Kanske känner du för och har du möjlighet till ett längre pass, eller så väljer du bara en övning och gör den i några minuter. Det viktigaste är att du tar hand om dig själv en stund. Se mer under fliken Aktuellt och följande länkar.

Några korta pass finns här. OBS länkarna är inte klickbara utan markera länken och klistra in den i ett nytt fönster.

https://www.facebook.com/YvonnevandeVisKaufmann/videos/271160447989808 https://www.facebook.com/YvonnevandeVisKaufmann/videos/817155762230515 https://www.facebook.com/YvonnevandeVisKaufmann/videos/592115691747004

Några längre pass hittar du under dessa länkar

https://www.facebook.com/YvonnevandeVisKaufmann/videos/209422210951945 https://www.facebook.com/YvonnevandeVisKaufmann/videos/185326583399011 https://www.facebook.com/YvonnevandeVisKaufmann/videos/1163683204093734

Min förhoppning är att du genom mina pass lär dig några övningar som ger dig lugn och energi så att du orkar med din vardag. Jag hoppas att du hittar möjligheter att själv göra övningar då och då, eller kanske till och med regelbundet...

Varje retreat har några inslag av yoga, meditation, musik, mantra eller Celestial Communication, ett lekfullt sätt att röra kroppen med hjälp av musik och mantra.

Sat Nam.