Min yogaundervisning är baserad på Kundaliniyogan enligt Yogi Bhajans tekniker. Jag är certifierad kundaliniyogainstruktör.

Kundaliniyogan är för alla och passar in i vår vanliga vardag. Den kombinerar fysiska positioner, andningstekniker, meditationer och mantra. Yogaövningarna kan utföras av ALLA. Du behöver ingen speciell erfarenhet för att delta för att du alltid arbetar utifrån dina egna förutsättningar. Om du vill kan du sitta på en kudde eller en stol. Det är ingen tävling och handlar inte om prestation. Ögonen är slutna och din upplevelse kommer inifrån.

Ett yogapass består av en kort uppvärmning följd av en så kallad kriya, en sekvens av övningar som var och en tar 1-3 minuter. Varje kriya avrundas med djupavslappning där du ligger skönt på din matta och vilar under en filt så att effekterna av de fysiska övningarna kan integreras. Efter det följer en stunds meditation som oftast utgörs av olika andningsövningar, ibland i kombination med ett mantra. När vi kan träffas i en klass igen kommer jag även att ha inslag av Celestial Communication, ett lekfullt sätt att röra överkroppen med hjälp av musik och mantra.

Efter ett pass får du tillgång till det använda materialet via Facebook eller mail. På så vis får du efter några veckor ett litet ”bibliotek”. Du kan göra passen när du vill och så många gånger som du vill. Du kan välja vad som passar dig just i stunden utifrån din situation: din närståendes mående, din ork, dina känslor, dina fysiska behov, ledig tid. Kanske känner du för och har du möjlighet till ett längre pass, eller så väljer du bara en övning och gör den i några minuter. Det viktigaste är att du tar hand om dig själv en stund.

Min förhoppning är att du genom mina pass lär dig några övningar som ger dig lugn och energi så att du orkar med din vardag. Jag hoppas att du hittar möjligheter att själv göra övningar då och då, eller kanske till och med regelbundet...

Varje retreat har några inslag av yoga och meditation.

Sat Nam.