Basen för min verksamhet är Trosa, en pittoresk liten stad i Sörmland. Där finns flera hotell, restauranger, konditorier och affärer. Närheten till skärgården, naturreservat, Sörmlandsleden, Nynäs slott och Tullgarn ger gott om möjligheter till avkoppling på egen hand. På campingen finns en minigolfbana, och mittemot den stora Ica Kvantum finns en trevlig äventyrsgolfbana. Vid Ådagård finns en riktig golfbana. Stadshotellet har en Spaverksamhet. 

Eftersom min man och jag har en sommarstuga med en stor naturtomt på en ö med broförbindelse precis utanför centrumet använder jag stugan också i rehabiliteringens upplägg. Fikastunder, enkel lunch, meditation i skogen eller vid havet och promenad i naturen kan ske i och nära stugan. För den som vill finns badmöjligheter. Spela boule eller kubb på tomten kan bli en mycket rolig utmaning. 

Ibland kommer en del av retreaten att äga rum i Yogastudio Harmoni som ligger i Trosa vid Ica Kvantum, på gångavstånd från centrum. Det finns gott om parkeringsmöjligheter precis vid studion. Sommartid och fina dagar kommer vi att vara ute så mycket som möjligt, vid dåligt eller kallt väder är vi lite mer i studion. 

Helgvistelser kommer att äga rum på Stensunds folkhögskola. Då bor vi i enkelrum så länge FHMs rekommendationer gäller. Par kan bo i dubbelrum. 

Jag utgår från en- och två- dagars rehabilitering men längre vistelser är förstås möjliga. För att verkligen komma ner i varv, ha möjlighet till att njuta av naturen, av Trosa och omgivning och samtidigt kunna ta hand om dig i lugn och ro och tillgodogöra dig rehabiliteringen i lugn takt kan det kanske passa med en mini-semester?

Min verksamhet är inriktad på närstående men om du vill ta med din av sjukdom drabbade närstående, din partner, en annan familjemedlem eller en vän är den förstås hjärtligt välkommen! Fokus i retreaten ligger dock på dig som närstående.

Ta med en egen yogamatta om du har. Annars finns det mattor att låna. Ta med mjuka kläder som du kan röra dig lätt i. Yogan gör vi barfota eller i strumpor. 

Möjligheter till insatser

- en timme individuellt upplägg med samtal och/eller övningar enligt yogaperspektiv eller västerländsk psykologisk perspektiv. Riktpris 900,-/timme. Kan med fördel kombineras med rehabiliteringsvistelse.

- en- till flera dagars rehabiliteringsretreat i grupp, max 10 personer. Innehållet styrs av gruppens behov men kan bestå av delar som: psykologisk förklaringsmodell om hur anhöriga drabbas kognitivt av den närståendes sjukdom; korta eller längre pass med Kundaliniyoga, med meditation, med lekfull mantrasång; vistelse i naturen; ledig tid; gemensam fika och enkel lunch. 

Schema för kommande retreats under våren 2022 kommer snart. Deltagarantal anpassas efter FHMs rekommendationer.

Vill du komma ensam, i par eller i en liten grupp, t.ex. flera anhöriga som vill komma tillsammans ? Vill du/ni komma andra datum än de som erbjuds enligt schemat?

Kontakta mig gärna för att diskutera möjligheterna kring upplägg och pris.

Jag kommer även att ha rehabilitering på andra orter i Sverige i samarbete med lämpliga hotell, kursgårdar och yogastudios i lantlig, lugn och naturnära miljö.

Jag erbjuder även en halv/hel dag workshop/föreläsning. Här ligger fokus på information/pröva på/att lära sig och inte på den egna rehabiliteringen. Målgruppen är t.ex. personer som själva arbetar inom vården eller personer som är närstående till närstående och vill kunna stötta dessa personer.

Se vidare under Anmälan och kontakt