Basen för min verksamhet är Trosa, en pittoresk liten stad i Sörmland. Där finns flera hotell, restauranger, konditorier och affärer. Närheten till skärgården, naturreservat, Sörmlandsleden, Nynäs slott och Tullgarn ger gott om möjligheter till avkoppling på egen hand. På campingen finns en minigolfbana, och mittemot den stora Ica Kvantum finns en trevlig äventyrsgolfbana. Vid Ådagård finns en riktig golfbana. Stadshotellet har en Spaverksamhet. 

Eftersom min man och jag har en sommarstuga med en stor naturtomt på en ö med broförbindelse precis utanför centrumet använder jag stugan också i rehabiliteringens upplägg. Fikastunder, enkel lunch, meditation i skogen eller vid havet och promenad i naturen kan ske i och nära stugan. För den som vill finns badmöjligheter. Spela boule eller kubb på tomten kan bli en mycket rolig utmaning. 

Ibland kommer en del av retreaten att äga rum i Yogastudio Harmoni som ligger i Trosa vid Ica Kvantum, på gångavstånd från centrum. Det finns gott om parkeringsmöjligheter precis vid studion. Sommartid och fina dagar kommer vi att vara ute så mycket som möjligt, vid dåligt eller kallt väder är vi lite mer i studion. 

AKTUELLT: en-dags retreats lördag 21 maj och fredag 17 juni.

Helgvistelser kommer att äga rum på Stensunds folkhögskola. Schema för hösten 2022 kommer snart. 

Jag utgår från en- och två- dagars rehabilitering men längre vistelser är förstås möjliga. För att verkligen komma ner i varv, ha möjlighet till att njuta av naturen, av Trosa och omgivning och samtidigt kunna ta hand om dig i lugn och ro och tillgodogöra dig rehabiliteringen i lugn takt kan det kanske passa med en mini-semester?

Min verksamhet är inriktad på närstående men om du vill ta med din av sjukdom drabbade närstående, din partner, en annan familjemedlem eller en vän är den förstås hjärtligt välkommen! Fokus i retreaten ligger dock på dig som närstående.

Ta med en egen yogamatta om du har. Annars finns det mattor att låna. Ta med mjuka kläder som du kan röra dig lätt i. Yogan gör vi barfota eller i strumpor. 

Möjligheter till insatser

1-1½ timme individuellt upplägg med samtal och/eller övningar enligt yoga- och/eller västerländskt psykologiskt perspektiv. Ordnas i Stockholm. Kan äga rum utomhus.  I anslutning till retreats även i Trosa eller på annan ort. Riktpris 900,-/timme.

En eller flera dagars rehabiliteringsretreat i grupp, max 10 personer. Innehållet styrs av gruppens behov men kan bestå av delar som: psykologisk förklaringsmodell om hur anhöriga drabbas kognitivt av den närståendes sjukdom; korta eller längre pass med yoga, med meditation, med lekfull mantrasång; vistelse i naturen; ledig tid; gemensam fika och enkel lunch. Aktuella datum 21 maj och 17 juni.

Vill du komma ensam, i par eller i en liten grupp? Vill du organisera en retreat för en egen grupp? Befinner du dig för långt från Trosa? Kontkakta mig gärna för att diskutera upplägg och pris.

Jag kommer även att ha rehabilitering på andra orter i Sverige i samarbete med lämpliga hotell, kursgårdar och yogastudios i lantlig, lugn och naturnära miljö.

En halv/hel dag workshop/föreläsning/handledning. Exempelvis för närstående i patientföreningar, vårdpersonal, personer som är närstående till närstående. Fokus kan då ligga mer på information/prova på/att lära sig, och inte på egen rehabilitering. Kan anordnas digitalt.

Jag erbjuder även personalaktiviteter. Det kan inkludera yoga, meditation, föreläsningar, övningar etc.

Se vidare under Anmälan och kontakt