Blodcancerförbundet gav mig äran och förtroendet att berätta utifrån mitt personliga och mitt yrkesperspektiv om vad det kan innebära att vara närstående.

Under våren 2021 har jag lagt 10 on-line pass på Facebook, se Rehab för närstående och några länkar till pass längre ner i texten. Där finns även tips på musik som du kan använda under passen, samt en länk till övningsserierna i de längre passen. På så vis får du ett litet ”bibliotek”. Du kan göra passen när du vill och så många gånger som du vill. Du kan välja vad som passar dig just i stunden utifrån din situation: din närståendes mående, din ork, dina känslor, dina fysiska behov, ledig tid. Kanske känner du för och har du möjlighet till ett längre pass, eller så väljer du bara en övning och gör den i några minuter. Det viktigaste är att du tar hand om dig själv en stund.

Fem pass är på 30-45 minuter. Vi gör ett antal övningar som dels är lugnande, dels är sköna för att få upp energi, styrka och smidighet i kroppen. Andningen är en viktig del genom hela passet. Vi avslutar med 3-7 minuters meditation som oftast består av en andningsövning.

Fem pass är på ca 90 minuter. Vi gör en hel serie (en kriya) som har ett visst syfte (t.ex. att stärka ryggen eller att minska oro). Efter denna fysiska del vilar vi en stund på rygg under en skön filt. Efter det blir det 7- 11 minuters meditation som kan bestå av en andningsövning eller fokuserar på ett visst mantra.

Se vidare under fliken Om mig-yoga. Har du frågor eller funderingar är du hjärtligt välkommen att höra av dig, antingen via mail eller med ett PM.

Några korta pass finns här. OBS länkarna är inte klickbara utan markera länken och klistra in den i ett nytt fönster.

https://www.facebook.com/YvonnevandeVisKaufmann/videos/271160447989808

https://www.facebook.com/YvonnevandeVisKaufmann/videos/817155762230515

https://www.facebook.com/YvonnevandeVisKaufmann/videos/592115691747004

 

Några längre pass hittar du under dessa länkar

https://www.facebook.com/YvonnevandeVisKaufmann/videos/209422210951945

https://www.facebook.com/YvonnevandeVisKaufmann/videos/185326583399011

https://www.facebook.com/YvonnevandeVisKaufmann/videos/1163683204093734

Sat Nam 

 

RETREATS

Lördag 20 november kommer jag att hålla en en-dags retreat i Trosa, kl 9.30 - 16.30. På förmiddagen är vi inomhus i Studio Harmoni i Trosa. Sedan blir det lunch i/vid stugan och meditation utomhus.

Minimum antal deltagare 6 personer, max 10. Vi är noggranna med handhygien. Munnskydd finns för den som önskar.

Kostnad 850,- inklusive lunch och förmiddags- och eftermiddagsfika samt lite informationsmaterial. Vi kommer att vara ute så mycket som möjligt så ta med med kläder efter väder.

Se vidare under fliken Rehabilitering- Möjligheterna och Anmälan och kontakt.

Du är välkommen att boka ett individuellt samtal dagen innan eller efter retreatet. Då kan du förlänga din vistelse med en övernattning i Trosa. På så sätt kommer du ner i varv ännu mer och tar hand om dig lite extra. Se under fliken Rehabilitering - Boende i Trosa.

 

Och för övrigt - du är alltid varmt välkommen att höra av dig för att diskutera ett skräddarsytt upplägg för 1-15 personer. Det gäller föreläsningar, yogalektioner, workshops, samtal och retreats, och kombinationer av dessa.